Главная | Информация | Содержание | Статус | Перевод | Связанные документы |
Наказ N 197
Про затвердження Державних санітарних правил
і норм для підприємств і суден, що виробляють продукцію з риби та інших водних живих
ресурсів
ДЕРЖАВНІ САНІТАРНІ ПРАВИЛА І НОРМИ
для підприємств і суден, що виробляють продукцію
з риби та інших водних живих ресурсів
2. Діючі переробні підприємства, які виробляють
продукцію для реалізації в межах України:
3. Вимоги до переробних підприємств
3.2.
Вимоги до планування переробних підприємств
3.3.
Вимоги до планування виробничих приміщень
3.4.
Вимоги до водозабезпечення та каналізації
3.6.
Вимоги до вентиляції та опалення
3.7.
Вимоги до утримання території та виробничих приміщень
3.8.
Вимоги до обладнання, інвентарю і тари
3.9.
Вимоги до допоміжних матеріалів
3.11.
Вимоги до приймального та риборозбирального цехів
3.12.
Вимоги до виробництва охолодженої та мороженої риби
3.13.
Вимоги до виробництва солоної, пряної та маринованої риби
3.14.
Вимоги до виробництва копченої риби та баликових виробів
3.15.
Вимоги до виробництва в'яленої риби, сушених рибних продуктів
3.16.
Вимоги до виробництва ікри
3.17.
Вимоги до виробництва пресервів
3.18.
Вимоги до виробництва консервів
3.19.
Вимоги до виробництва кулінарних виробів
3.20.
Вимоги до виробництва рибного фаршу
3.21.
Вимоги до виробництва продукції з водних живих ресурсів
3.22.
Вимоги до виробництва медичних жирів, вітамінів, гідролізатів
4. Вимоги до рибодобувних та переробних суден,
які виробляють продукцію для експорту
4.2.
Вимоги до переробних суден
6. Вимоги до розвантаження та оптового продажу
продукції з риби та інших водних живих ресурсів
7. Виробничий контроль за сировиною, продукцією
та умовами виробництва
7.1.
Органолептичний та хімічний контроль
7.2.
Мікробіологічний контроль
7.3.
Контроль на наявність паразитів
7.4.
Декларація про відповідність (свідоцтво виробника про якість)
7.5.
Вимоги до рибної продукції, ураженої паразитами
8. Вимоги до виробництва і реалізації живих двостулкових
молюсків
8.1.
Вимоги до районів вирощування живих двостулкових молюсків
8.2.
Вимоги до збирання, первинної обробки та транспортування молюсків
8.3.
Вимоги до підприємств, які переробляють молюсків
8.4.
Вимоги до очищувальних центрів
8.4.1. Вимоги до басейнів і ємкостей для витримування
молюсків
8.4.2. Вимоги до якості морської води, яку використовують
для очищення живих двостулкових молюсків
8.4.3. Вимоги до обробки морської води, яка призначена
для очищення молюсків
8.5.
Вимоги до режиму витримування живих двостулкових молюсків
8.6.
Контроль за процесом очищення живих двостулкових молюсків
8.7.
Вимоги до живих двостулкових молюсків
8.8.
Вимоги до пакування та маркування живих двостулкових молюсків
8.9.
Вимоги до зберігання та транспортування живих двостулкових молюсків
8.10.
Санітарний контроль господарств, що вирощують двостулкових молюсків
10. Медичні огляди, профілактичні обстеження
та гігієнічна підготовка
11. Правила особистої та професійної гігієни
12. Вимоги до обладнання та утримання побутових
приміщень
13. Заходи з попередження появи комах та гризунів
14. Обов'язки та відповідальність щодо дотримання
цих санітарних правил
Додаток 1.
ДОЗВІЛ N ___
на право виготовлення продукції з риби та
інших водних живих ресурсів у встановленому асортименті (за видами або групами)
Додаток 2.
ЖУРНАЛ лабораторно-виробничого контролю
водопостачання
Додаток 4.
ВИМОГИ до санітарної обробки консервних
та пресервних банок
Додаток 5.
ПЕРЕЛІК мийних засобів для санітарної
обробки обладнання, інвентарю, тари, транспорту
Додаток
7.
ЖУРНАЛ огляду рук і відкритих частин тіла на
наявність гнійничкових захворювань та інших порушень цілості шкіряного покриву